Regiogroep Waterland

Gemeenteraadsverkiezingen   –   COP 26

Gemeenteraadsverkiezingen maart  2022

Onder het motto `fietsen voor het klimaat` hebben we diverse rondjes door Waterland getrokken met als steunpunten de kerken in de regio. Voor het gemeentehuis in Monnickendam hebben we dan gemeenschappelijk onze klimaatwensen overhandigd aan de wethouder Duurzaamheid van Waterland.

In geheel Nederland waren die dag klimaatcoalities actief om in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen het klimaat onder de aandacht te brengen.

 

Klimaatmars Amsterdam november 2021    

In  november vond tijdens COP 26 in Amsterdam een klimaatmars plaats met 40.000 deelnemers, een van de grootste ooit, een mars van de Dam naar het Westerpark met een spetterende podium afsluiting, https://klimaatmars.nl. In Waterland hebben we als Klimaatcoalitie met meerdere acties aandacht voor de mars geworven: een klimaatquiz met prijsvraag op meerdere plekken, een gefilmd interview door Frank Evenblij met de klimaatcoalities Hoorn,  Alkmaar en Waterland, er werden posters geplakt en er werd geflyerd in de gehele regio, en we hebben samen koffie gedronken in de Broeker kerk voor de fietstocht naar Amsterdam, het was uiterst gezellig!